Scroll to top
2021 My BEAUTY

Jak vybrat správnou podprsenku

Vybrat dobře padnoucí podprsenku není těžké, ale chce to čas.

Při výběru podprsenky dělá spousta žen chybu. Často nosí spodní prádlo s příliš malými košíčky a velkým obvodem. Podprsenka vám však musí perfektně sedět, je důležité, abyste se v ní cítila přirozeně a pohodlně. 

Vhodná velikost košíčku

Menší košíčky si ženy často vybírají proto, že budou vypadat víc sexy. Sice docílí bujnějšího dekoltu, jenže zároveň vzniká takzvaný efekt dvojitých prsou, kdy ňadra z podprsenky přetékají. A to moc přitažlivé není. Vhodné ale není ani to, když košíček odstává nebo se deformuje. Prsa by ho měla rovnoměrně vyplnit tak, že přechod téměř nebude znatelný. Kostice by měla lemovat ňadra a končit až u podpažní jamky. Nesmí tlačit v podpaží ani na hrudníku. Případné otlačeniny ukazují na malý košíček.

Velikost obvodu podprsenky

Obvod hrudníku si změřte pod ňadry, a to po výdechu. Následně odečtěte zhruba 5 centimetrů – v závislosti na elasticitě materiálu. Podprsenka nesmí být volná, ale ani vám nesmí způsobovat otlačeniny. Důležité je, aby se vám v ní dobře dýchalo. Musí vám dodávat oporu, ramínka by měla mít jen doplňující funkci. Pokud se zařezávají, ukazuje to, že drží velkou váhu poprsí.

Zkuste si i zacvičit

Při zkoušení podprsenky je dobré se hýbat. Zvedněte ruce nahoru, ať víte, zda je obvod podprsenky dostatečně pevný a prádlo vám nevylézá nahoru. Pokud k posunu dojde, zvolte menší obvod. Zkuste se i předklonit. Díky tomu zjistíte, jestli prsa drží na místě a košíčky nejsou ani malé, ani velké.

Nevhodná velikost podprsenky může vést ke zdravotním problémům

Pokud budete dlouhodobě nosit nevhodnou podprsenku, můžete si zadělat na nepříjemné zdravotní problémy. Běžné jsou bolesti zad a šíjových svalů, špatné držení těla a zablokovaná žebra. Vzniknout ale mohou i bulky nebo záněty.

Pokud si s výběrem podprsenky nevíte rady, obraťte se na nás. Rádi vám pomůžeme.

Related posts